T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇORUM / MERKEZ - Eti Anadolu Lisesi

Drone'landık...

Son birkaç yılda, dronelar son derece popüler hale geldi. Droneları, büyük zincir mağazalarda, hatta mahalle marketlerinde bile görmüş olabilirsiniz. Peki Drone nedir? Drone ne işe yarar? Drone nasıl ve  nerelerde kullanılır? Drone nerelerde uçurulabilir? İşte tüm  bu soruların cevabı için öğrencilerimize güzel bir etkinlik düzenledik.

14-05-2024Çorum Atatürk Anadolu Lisesi Bilgisayar öğretmeni Mehmet Öktem ve okulumz Bilişim Teknolojileri Rehber Öğretmeni Nejat İlerlemek, okulumuz bahçesinde öğrencilerimize uygulamalı olarak Drone Etkinliği düzenledi.

Mehmet Öktem öğrencilerimize, "Havada insansız uçabilen tüm araçlar drone olarak adlandırılmaz. Dronelar, uzaktan kumanda ile kontrol edilebilen, komut verilebilen, video ve görüntü kaydı yapabilen insansız hava araçlarıdır.  Bir drone, pervane, motor, gövde ve uçuş kontrol kartı gibi bileşenlerin bir araya gelmesinden oluşur. Dronelar motor sayılarına göre adlandırılır. Tricopter, Quadcopter, Hexacopter, Octocopter olarak drone çeşitlerini sayabiliriz. Quadcopter en çok kullanılan model olup Drone eşittir Quadcopter olarak anılmaktadır." şeklinde açıklamalarda bulundu.

Öktem ayrıca, "Bilinenin aksine drone ve helikopter ayrı şeylerdir. Helikopter ile drone kullanım alanları çok farklıdır. Drone üreten firmalar; Dronları ağırlığı azaltmak ve manevra kabiliyetini artırmak için hafif kompozit malzemelerden yapmaktadır. Drone üreten firmalar üçe ayrılır Drone için hem yazılım üreten hem de drone üreten firmalar, Drone gövdesi tasarımı yapıp plastik ve metal parçaları üreten firmalar ve sadece drone yazılımı üreten firmalar." dır dedi.

Öğretmenimiz Nejat İlerlemek ise daha çok Drone kullanımı alanları ile ilgili bilgiler verdi. İlerlemek, Savunma Sanayisi, Sınır Güğvenliği, İstihbarat, Arama Kurtarma ve İlk yardım, Yangın Tesbit ve Söndürme, Zirai Faaliyetler ve Sinematik Faliyetlerİinin başlıca Drone kullanım alanları olduğunu sözlerine ekledi. 

14-05-202414-05-202414-05-202414-05-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.05.2024 - Güncelleme: 21.05.2024 11:45 - Görüntülenme: 53
  Beğen | 0  kişi beğendi