T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ÇORUM / MERKEZ - Eti Anadolu Lisesi

Maarifin Yüzakı Dergisiyleyiz...

Sosyal Sorumluluk projeleriyle göz dolduruyoruz.

Süs kabağından yaptığmız kuş yuvaları ile öğrencilerimizin doğa bilincini artırırken, onlara güzel bir farkındalık yarattığımızı da düşünüyoruz.

Kuşlar özellikle kış mevsiminde yem bulmakta zorluk çekiyorlar. Genellikle serçeler bu kabaklara yuva yapıyorlar. Biz de bu sosyal sorumluluğu kendimize şiar edindik. 

Okul Matematik Öğretmenimiz Neval Erkoç ve okulumuz Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenimiz İlhan Benek koordinatörlüğünde gerçekleştirilen projemiz ile öğrencilerimiz Süs Kabaklarından Kuş Evleri ürettiler. Milli Eğitim Bakanlığımızın yayınladığı Maarifin Yüzakı e-Dergisi'nin ikinci sayısının ana teması da "Sosyal Sorumluluk Faaliyetleri" olarak belirlenmişti. Bu anlamda gerçekleştirdiğimiz projeler de, bu amaçla paralellik göstermekte.

Su kabağından yapılan kuş yuvaları doğayla daha uyumlu olduğu bilinmektedir. Bu kuş yuvaları genelde  ormanlık alanlara asıldığında kuşlar bu yuvaları mesken tutmaktadır. Su kabağından yapılmış yuvaları daha çok serçe ve baştankara gibi türlerin tercih ettiğini gözlemlenmiştir. Bu amaçla öğrencilerimiz tarafından yapılan su kabağı kuş yuvaları, okulumuz bahçesinde bulunan ağaçlara asıldı. Doğaya bir nebze katkımız hepimizi çok mutlu etti.

02-05-202402-05-202402-05-202402-05-2024

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.05.2024 - Güncelleme: 02.05.2024 21:47 - Görüntülenme: 77
  Beğen | 1  kişi beğendi